Kossor på rymmen!

Godkväll! Idag har jag haft en ledig dag med tvätt, städ och tyvärr huvudvärk. Den verkar inte vilja släppa men jag bestämde mig för att ta en liten promenad nu ikväll för att få lite frisk luft. När jag har gått halva biten och passerat 2 kohagar så kommer jag till en tredje hage. Korna börjar springa runt och så hoppar en ko över staketet! Sen hoppar resten av korna också över (ca. 10 stycken) och går ut på vägen. Som tur är går de i motsatt riktning och jag vänder tvärt för att gå tillbaka den vägen jag kom. Det gick fort hem ska jag säga er!

Jag har respekt för kor - de är så stora! Chrille och svärfar bara skrattade när jag berättade vad som hade hänt, medans jag var lite skakis. Livet passerade nästan i revy när jag såg alla korna hoppa över en efter en. ;)


Bildkälla


Man ska INTE utesluta riktig MAT

Efter inlägget "Sötsug och annat skräp" känner jag att jag måste skriva ännu lite till för att förklara min ståndpunkt.

Som människa behöver man näring och energi från mat. Mat för mig är kolhydrater, protein, fetter, vitaminer, mineraler och vatten. Under dagen måste man få i sig näring och energi från alla kategorier och med jämna mellanrum för att fungera! De finns de dieter som utesluter vissa delar av mat - men för mig har det aldrig fungerat i längden. Jag tror på en blandning.

Jag har blivit uppväxt med husmanskost som min duktiga mamma lagat från grunden. Det är sällan det har varit halvfabrikat på middagsbordet. Att laga mat från grunden tycker jag är idealet! Man vet vad man stoppar i sig och det blir betydligt billigare för plånboken.

Under mina tonårsår så började man tänka mer på kroppen och vad man äter, det blev som en besatthet. Man testade olika dieter som t.ex. LCHF och ibland hoppade man över måltider för att man trodde att man skulle bli "snygg". Men alla dessa försök slutade med överätning och ångesten över att inte ha klarat av att låta bli maten.

Denna tankebana har jag nu äntligen lämnat och återgått till den mat jag åt som barn - husmanskost. Man ska också komma ihåg att äta grönsaker och frukt - för man äter också med ögonen och grönsakerna och frukten fyller ut på ett bra sätt. Mat är inte något jag ständigt går och tänker på längre och träningen har alltid fungerat bra för mig. För att kommentera inlägget om "Sötsug och annat skräp" så tycker jag inte att läsk, chips, godis, kakor etc. kvalificerar sig för att ingå i kategorin mat, för mig är dessa produkter 'snacks' som innehåller de dåliga delarna av kolhydrater (snabba), fetter (mättade) och på tok för mycket salt och socker som binder vätskan i kroppen som organen behöver för att fungera.

Ett bättre 'snack' är frukt, det är naturlig fruktos och vitaminer, inga färgämnen. Och man slipper den tunga känslan i magen som man får av godis/chips.

Tillsist vill jag poängtera att Man INTE ska utesluta riktig MAT! Kroppen behöver bra energi och näring för att fungera.

Om ni har några funderingar är det bara att skicka en kommentar så svarar jag så fort jag kan. :) Och kom ihåg att det här är MITT sätt att se på saken och att jag utgått från MINA erfarenheter.

Sötsug och annat skräp

Det är många som har ett sockerberoende här i världen, därför vill jag berätta lite om min resa tills idag.

Idag har jag varit utan chips, godis, kakor, läsk, paj, glass i 20 dagar. Senast jag åt godis var en lördagskväll – när jag sen skulle gå och lägga mig mådde jag så fruktansvärt dåligt! Magen var i uppror, uppsvälld och ond och jag fick andas djupa andetag för att inte få upp allt godis igen. Det var min vändpunkt! Har försökt många gånger tidigare att bli av med sötsug etc. men det är först nu som det känns som om jag har lyckats! Ett tips är att börja kolla upp vad det är i de godis du köper – kolla på innehållsförteckningen och om du hittar några lustiga ord, skriv upp dem och sök på google.

Just nu har jag inget behov av att äta sött. Det är dock svårt att hålla koll på portionerna med riktig mat ibland. Ofta när jag blir sugen på att äta något kollar jag på klockan och räknar ut hur länge sen jag senast åt. Om det är 2 timmer sen eller mindre så är det oftast vatten min kropp behöver - men om det börjar närma sig 3 timmar efter det jag senast åt så brukar jag göra ett mellanmål. Det kan vara allt ifrån knäckemackor med makrill, smörgåsar med kokt ägg, en skål fil med müsli eller en proteinshake.

Men kom ihåg, det är DU som måste vara mentalt förberedd på att vilja sluta med godis etc. och du måste vara beredd på att människor i din omgivning kommer ifrågasätta varför du inte vill ha en kaka o.d. Jag har haft den konversationen med mina släkt och vänner måånga gånger. Det är först nu som jag har kommit på den bästa "kommentaren" till deras frågor.

"Jag väljer att inte äta dessa saker som kakor, tårta, dricka läsk och äta chips för att 1: min kropp reagerar dåligt på dessa produkter, 2: ångesten man får efter att ha ätit den där kakan kan jag vara utan, 3: det finns så mycket annat som är så mycket godare - tänk jordgubbar med vaniljkesella t.ex. Mums!"

Det här är MITT sätt att se på saken och dessa tankar fungerar för MIG. Testa er fram, och räkna med att det kan ta några gånger innan ni lyckas. Lycka till!!

LilySlim Diet days tickers


Super Cap Xtreme test 2

Denna gången väntade jag inte på att effekten skulle börja verka utan snörade på mig skorna och pluggade i hörlurarna direkt. Under hela Powerwalken kände jag att jag svettades mer och fick bättre flås vissa sträckor. När jag sen kom hem och hade duschat så började jag må illa och känna att huvudet bara kunde ligga på mjuka underlag (t.ex. en kudde, det gick inte bara ligga i soffan med handen under huvudet). Detta höll i sig i nästan 2 timmar men nu mår jag som vanligt igen. :)

Det positiva:
• Svettades mer
• Fick ett bättre flås

Det negativa:
• Illamåendet efteråt
• Huvudets "ondhet"



Super Cap Xtreme test 1

Har kommit hem efter en PowerWalk nu på morgonen. Tänkte passa på innan det blev för varmt. Testade Super Cap Xtreme som jag har hört mycket gott om, men jag måste testa den några fler gånger innan jag kan uttala mig om den. Några saker som jag lade märke till var:

• Att hjärtat blev "nervöst" (började jobba mer) ca. 8minuter efter intagandet.
• Kändes annorlunda i huvudet.
• Började svettas fortare/mer. (eller var det bara för allt vatten jag druckit & värmen?, fast jag gick ut tidigare för att slippa värmen...)
Kände ett bättre "go" i benen. (placeboeffekt?)
Lite illamående, snurrig i huvudet, efter att man tränat klart och lugnat ner sig.





Fortsättning följer...


Flåsat med syster

Nu har jag varit ute på en liten springrunda med syster, ca. 4km. Jag flåsade bakom henne och lyckades hålla mig från att stanna. Hon lurade mig också med att ta en liten spurt uppför en backe - då kändes det i rumpan! Resten av kvällen blir det mys med familjen på altanen. ♥

En bild på mig och syster i Växjö.


Bonnabränna

Nu har jag lyckats få en s.k. bonnabränna! Det är inte bra att använda boxerlinne när man är ute och går när solen skiner...



Kom ihåg. Smörj in er med solskyddsfaktor!


Powerwalk i sommarvärmen

Hej! Har precis kommit in efter 1 timmes PowerWalk. Sommarvädret har verkligen kommit hit - hoppas det stannar. Ska hoppa in i duschen och skölja av mig den värsta svetten för om en halvtimme kommer svärmor och hämtar mig.



Grönt och fint & en blå himmel. :)


RSS 2.0